Dobré tipy

Kontakt

Provozovatel zpravodajského portálu info KV: Bohuslav Smítka

E-mail: infokv@seznam.cz

Mobil: +420 736 687 050

 

Kdo hledá najde

Kultura v Karlových Varech

Kategorie: Zpravodajství

Kultura v Karlových Varech

znak_hvezdarna_infoHvězdárna a radioklub lázeňského města Karlovy Vary o.p.s.

Pohled ke hvězdám nás vzrušuje a láká odjakživa. Touha vznést se a poznat, ta je prostě člověku dána. Hvězdárna nám naše sny a touhy dokáže alespoň trochu naplnit. Hvězdárna připravuje spoustu akcí pro dospělé a děti, přináší poznání i dobrodružství.



logo-club_imperial-www

Club Imperial

– to je páteční jazzová oáza, pravidelné koncerty našich i světových hudebníků v příjemném prostředí, kdy máte vystupující umělce úplně na dosah ruky. Máte-li rádi jazz, určitě se do Clubu Imperial v pátek vydejte.



logo_dd-wDivadlo Dagmar

Pod touto hlavičkou pracuje Studio Divadla Dagmar (složené zejména ze studentů karlovarských středních škol) a Dětské studio dramatické výchovy. Název divadla je vzat z repliky Augusta Strindberga z Enquistovy Noci tribádek – z první inscenace Divadla Dagmar: “…tahle zavšivená blechárna, Divadlo Dagmar je moje jediná naděje…”


logo-gu-1Galerie umění

v Karlových Varech má velice kvalitní stálou expozici, kde představuje obsáhlou sbírku českého umění, program krátkodobých výstav se zaměřuje především na českou tvorbu.
Další nabídkou Galerie umění jsou klasické přednášky a komentované prohlídky, vernisáže, setkání s výtvarníky a koncerty menšinových žánrů.


husovka_-_logo



Divadlo Husovka

je scéna kde společně působí:

Divadlo v patře, DaD kvintet, Karlovarské hudební divadlo, Divadelní studio D3 a Klub Paderewski

Divadlo Husovka nabízí koncerty, divadelní představení, autorská čtení, posezení se zajímavými osobnostmi, přednášky, vlastní klubovou tvorbu, výstavy.  Divadlo Husovka představuje to nejlepší  z oblasti nekomerční kultury v K. Varech.


logo_mestske_divadlo-wwwKarlovarské městské divadlo

začalo psát v roce 2009 další kapitolu své pestré a často pohnuté historie. Divadelní budova, která byla několik let pronajata soukromému subjektu, se vrátila zpět městu a činnost je provozována prostřednictvím obecně prospěšné společnosti.
V Karlovarském městském divadle se kromě klasických divadelních, operních a baletních představení pořádají koncerty vážné i populární hudby, jsou zde uváděny pohádky pro děti.


dscf0843-wKino Čas

– nově zrekonstruované kino přinese perfektní filmový zážitek, umocněný promítáním 3D. Kino Čas pořádá pravidelně promítání filmů pro seniory za snížené vstupné.



kino-drahomira

Kino Drahomíra

– to je zároveň kavárna, Filmový klub, nedělní Bijásek pro nejmenší, půjčovna DVD, místo kde jsou filmová představení pro seniory za snížené vstupné.
Kino Drahomíra připravuje i přímé přenosy operních představení z Metropolitní opery v New Yorku…



kv_arena-logo-wKV Arena

– sportovně kulturní a kongresové centrum, kde se kromě sportovních akcí konají koncerty, výstavy, zábavné a společenské programy nebo akce kongresového typu.



img_2817-1-wKostel Sv. Anny v Sedleci u Karlových Varů

Občanské sdružení na záchranu kostela sv. Anny v Sedleci pořádá benefiční koncerty ve prospěch jeho záchrany. Vstupné je dobrovolné, výtěžek z koncertů je použit na opravy kostela.



kk_logo-w_0Krajská knihovna Karlovy Vary

– místo pravidelného setkávání s knihou.
V Krajské knihovně jsou rovněž pořádány výstavy, přednášky, autorská čtení, besedy, počítačové kurzy, soutěže, působí zde herní klub pro přátele deskových her.


mestska-knihovnaMěstská knihovna Karlovy Vary

nabízí nejen možnost vypůjčení knížek, ale pořádá rovněž přednášky, výstavy, vystoupení. Zcela určitě se tam můžete sejít s nejlepším přítelem člověka – knihou.


muzeum_kv-logoMuzeum Karlovy Vary

pod sebou sdružuje muzea v městech Karlovy Vary, Jáchymov, Nejdek, Horní Blatná a Žlutice. Kromě stálých expozic, které jsou věnovány místním památkám, můžete v muzeu navštívit tematické výstavy zaměřené na zábavu i poučení.



galerie_supermarket_wcGalerie SUPERMARKET wc

galerie / internetová kavárna / veřejné WC se stálou sbírkou fotografií toalet, kterou můžete obohatit i vy / designový krámek, kde  najdete dárek pro sebe i Vaše blízké




Počasí na výlet